Tarot karta Temperance

Pomen tarot karte, ljubezen, obrnjeno in še več x Zmernost tarot karta: Zmernost
planet: Jupiter
ključne besede: Sinteza, zmernost, namen, duhovna rast, vrlina
Afirmacija: Sem uravnotežen in miren.
Skočiti:
pomen: General - Ljubezen - Kariera - zdravje
Časovna vrstica: preteklost - Prisotno - Prihodnost
Drugo: Obrnjeno

Pomen zmernosti

Zmernost je karta sprejemanja, kjer celoten naravni krog življenja in smrti, strasti in delitve ter vsa druga nasprotja, ki prihajajo kot danost, najdejo enotnost za skupen namen in da smo na poti in najdemo pravi namen v življenje. Združuje moško z ženskim in nas ohranja v ravnovesju, ko situacije zahtevajo moč in vzdržljivost ali nežnost in sočutje, odvisno od občutka trenutka, ko živimo v sedanjosti. Ta karta govori o osebni in duhovni rasti, ki nas vodi do točke Jaza, kjer razumemo, kako so notranji konflikti in težave pripeljali do določenih refleksij in težav v zunanjem svetu. Njegova simbolika je ena od alkimije življenja in je vedno pomembna v postavitvi, saj predstavlja točko, kjer dobimo odgovore, potrebne za spremembo poteka usode ali vplivamo na naše življenje, da ga spremenimo na kakršen koli način. Dalo nam bo tisto, kar potrebujemo, brez izjeme, več ljubezni in občutkov, če nam tega primanjkuje, ali več praktične pobude, če smo zaljubljeni v čustvene zanke in premalo produktivni. Voda, ki se pretaka iz ene skodelice v drugo, pomeni znanje o bogovih in povezuje simboliko Jupitra s simboliko Urana in znamenje Vodnarja, ki naj bi prineslo božanska sporočila naravnost na Zemljo, da jih najdemo smrtniki.Ljubezen

Kartica okrevanja, Temperance kaže enotnost in ravnovesje, pa tudi medsebojno spoštovanje in skupen odziv na boleče težave iz preteklosti. Je lep simbol sinteze dveh, kjer eden dopolnjuje drugega in en partner ima stvari, ki jih drugi trenutno potrebuje. Čeprav ne govori o daljni prihodnosti in izpostavlja eno situacijo, trenutno okolico ali določen trenutek, kaže na globok namen odnosa v našem življenju, da vnese vedrino in mir v naš čustveni svet in nas nauči, kako najti to sami. Čeprav kaže vzajemno dopolnjevanje, je ta karta izziv za samozadostnost in odvisnost ter daje informacije o vezi, ki se jim želimo izogniti v svoji romantični vezi.

Kariera

Stvari se uredijo in časi postanejo mirni na delovnem mestu, ko je Temperance postavljeno v branje. Zdi se, da ta karta ve nekaj, česar ne vemo, in nas vodi skozi učenje, širitev, nove seminarje, poslovna potovanja in sodelovanje s tujci in tistimi, ki so v miru s ciljem, ki ga želijo doseči. To je odlična karta za novo partnerstvo ali sodelovanje, še posebej, če se je treba lotiti višjega poslanstva, ki bo zaščitilo druge ljudi ali planet, na katerem živimo. Z njegovo pomočjo ni ekipe, s katero se ne bi mogli povezati in iz sodelovanja narediti nekaj produktivnega tudi z najtežjimi sodelavci.

zdravje

Z Temperance v branju o zdravju je potreben čas za okrevanje in ozdravitev, čeprav bi človek morda mislil, da je končal s procesi, ki so na poti ustvarili težave. Ta karta kaže, da obstajajo točke ravnotežja, ki se jih moramo držati, jih videti takšne, kot so, in verjeti v končno inteligenco naše fiziologije in stvari, ki jih poskuša pokazati. Za tiste, ki so med branjem resno bolni, je to umirjen prostor sprejemanja, kjer se lahko premikajo samo navzgor, dokler oseba brez strahu posluša svoja čustva in opusti notranjo avtoriteto za koščke. zunanjega. Zdravljenje prihaja s pogumom, da sledimo pristnemu Jazu, z vsemi njegovimi nesprejemljivimi posebnostmi in klic srca, da vpije, je lahko naš prvi korak k okrevanju. Ta karta nosi spoznanje, da je naša šibkost naša moč in da je naš pravi pogum v naši pripravljenosti, da se potopimo v vsa svoja žalostna, jezna ali temna čustva.

Temperance Reverse

Če je Temperance obrnjena, bomo morda imeli težave pri kopanju do bistva težave ali soočenju z dejanskimi čustvi, s katerimi se moramo soočiti. Ker govori o zmernosti, je lahko opozorilni znak za nas, da nehamo pretiravati s tem, s čimer pretiravamo ali premalo delamo, vendar običajno kaže, pred čim se skrivamo v našem čustvenem svetu, ki zahteva veliko pozornosti. Naša sposobnost soočanja z izgubo nas je morda pustila obtičati v travmi in govori o osebi, ki se ne more povezati z drugimi ljudmi, zaprta v svojem notranjem svetu, čuti edini dotik s svetom z duhovnimi napori, ki sploh ne pridejo. tako enostavno kot nekoč. Potrebuje osamljeno samopregledovanje, kontemplacijo in iskreno in z lahkoto v srcu deljenje čustev, pa čeprav so za druge nezaželena.

Časovna črta zmernosti

preteklost - Ko je preteklost obarvana s to karto, kaže na umirjeno in mirno osnovo določenega vprašanja in daje posebno noto branju. Označuje stabilno in trdno gibanje, ki je moralno, pravično in zastavljeno na vse prave imperative v kolektivnem merilu, ne le v osebnem smislu. Tisti, ki bere karte, se mora zavedati, da je zadevno vprašanje treba globoko spoštovati kot resnično, pristno izbiro posameznika, tudi če nihče drug ne razume njegovega namena.

Prisotno - Zmernost je točka, po kateri vedno posegamo, kraj, kjer pride spokojnost po časih bojev in žalosti, ko smo le srečni, da smo živi, ​​hkrati pa smo pripravljeni delovati na čustva in slediti svojim željam, kamor koli gredo. Odpre naša srca za neverjetna doživetja, tako v notranjem kot zunanjem svetu, in pokaže ravnotežje, ki ga najdemo v naših trenutnih odnosih, tudi če dvomimo o njihovem vplivu na naša čustva in naše srce.

Prihodnost - Ker nam Temperance prihaja na pot v naslednjih dneh, tednih in mesecih, lahko takoj domnevamo, da smo na pravi poti in najdemo mir na svojih stopinjah, tako kot oni. To je močan znak, da smo naredili dobro, sledili svojemu resničnemu poklicu in se danes ne bojimo soočiti s svojimi boji. Pomirjujoč in pozitiven prinaša tolažbo in čustvene stike z zunanjim svetom, z drugimi ljudmi in vsemi, ki uporabljajo različna orodja v istem imenu ljubezni.Zgodovina Temperance

V najstarejših italijanskih kompletih kart je bila ta karta oštevilčena bodisi VI ali VII, preden je dosegla stabilen položaj XIV. Je ena od štirih glavnih vrlin in govori o zmernosti, ki jo običajno predstavlja oseba, ki prelije tekočino iz ene skodelice v drugo, kar je razloženo kot mešanica vode in vina, da pokaže, kako se nam ni treba odreči ničemur, da bi očistili. , le naj bo v ravnovesju s svojim nasprotjem. Nekatere različice so prikazovale hebrejski tetragramaton na angelovih prsih. Odkar se je pojavil komplet Thot Tarot, so ga poimenovali Art namesto Temperance, s čimer so njegove lastnosti spremenili v bolj ustvarjalno in fizično produktivno naravo vrline in talenta.