Simbol Strelca

Informacije o simbolu in vladarju Strelca x

StrelecSimbol

Simbol Strelca

Simbol za Strelca predstavlja puščico, kar je jasno, vendar obstaja več različnih pogledov nanjo. Po eni strani je puščica naš pogon, pri čemer je pomemben del tega simbola skrit v križu na dnu puščice. To povezuje naš pogon in osredotočenost na določeno stvar, v določeni smeri, z Zemljo, izziva znak za ozemljitev in zavedanje, kaj je resnično in kaj ni. Po drugi strani pa naj bi simbol predstavljal bojevnika v poenostavljeni različici njegovega orožja, ki kaže na našo agresivno, živalsko naravo.
StrelecRavnalo

Znak za Strelec vlada Jupiter, tudi planet, ki je tradicionalni vladar Rib. Jupiter je bil rimski bog neba in groma ter kralj vseh bogov. Upodobljen je bil, kako drži strelo, njegova sveta žival pa je orel (Aquila). Grški dvojnik tega božanstva je bil Zevs

Vladar Strelec

Simbol za Jupiter predstavlja strelo ali orla. Je tudi kombinacija številk 2 in 1, ki daje končno 4 s polmesecem na vrhu. Polmesec nad križem predstavlja um, ki se dviga nad obzorje materije, medtem ko simbolika številk govori o istem. Številki 4 vlada Saturn, božanstvo, ki ga je moral premagati njegov sin, da bi ga lahko ustavil. Z druge perspektive je številka 2 premagala številko ena, kar pomeni, da bi Luna morala priti pred Sonce, žensko in nežno, pred moško in ognjeno. Skriva tudi rek, da sta dve glavi pametnejši od ene, in govori o vseh nasprotjah zodiaka.